Valokuvanäyttely Armon Kalterit

Julkaistu 21.1.2019  Päivitetty 29.1.2019

Valokuvaaja Johanna Kareen ja Rikosseuraamuslaitoksen yhteistyönä toteutettu Armon kalterit –valokuvanäyttely on esillä Kriminologisen kirjaston tiloissa Tikkurilassa.

Näyttelyn avajaiset pidettiin Katajanokan hotellissa Merikasarminkadulla Helsingissä 6.9.2018.

Armon kalterit on koskettava näyttely, jossa kymmenen vankia tuo esiin kasvonsa ja tarinansa. Näyttely on vetoomus ihmisarvon puolesta. Se pyrkii tukemaan vangitun ihmisen omanarvontuntoa, herättämään empatiaa katsojassa ja siten tukemaan vangin paluuta yhteiskunnan jäseneksi. Kuvat on ottanut Johanna Kare ja tarinat on kirjannut Haka Kekäläinen.

Näyttely on osa valokuvaaja Johanna Kareen Katso Ihminen -näyttelykonseptia, joka nostaa esiin marginaalisia ja unohdettuja ilmiöitä ja ihmisiä. Aiempia näyttelyitä ovat olleet mm. koulukiusaamisen vastainen Minuunkin sattui -näyttely ja Sanomatalossa katsojaennätyksen saavuttanut LOTTA-näyttely, joka kuvasi toisen maailmansodan lottia ja sotilaskotisisaria. Armon kalterit -näyttelyn rahoittaja on Rikosseuraamuslaitos (RISE) ja se on tuotettu yhteistyössä evankelisluterilaisten seurakuntien kanssa.
Näyttelyn esittelyteksti: Johanna Kare, Haka Kekäläinen ja Rikosseuraamuslaitos.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!