Kriminologian ja rikosseuraamusalan tutkimuspäivät

Rikosseuraamusalan koulutuskeskus ja Helsingin yliopiston kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutti kutsuivat tutkijoita, asiantuntijoita, opiskelijoita ja käytännön työssä toimivia osallistumaan kriminologian ja rikosseuraamusalan tutkimuspäiville 28.-29.11.2018. Edelliset tutkimuspäivät pidettiin vuonna 2016 ja ne keräsivät suuren määrän osanottajia.

Kriminologian ja rikosseuraamusalan tutkimuspäivät

Tutkimuspäivät pidettiin Tikkurilassa Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksessa. Päivien ohjelma koostui asiantuntijoiden yleisluennoista ja rinnakkaisistunnoista.

Rinnakkaisistunnoissa esiteltiin kriminologian ja rikosseuraamusalan tutkimuksia sekä kehittämishankkeita ennakkoon lähetettyjen esitelmäehdotusten pohjalta. Päivien yhteiset teemat liittyvät tänä vuonna viha- ja kyberrikollisuuteen, ääriliikkeisiin ja radikalisoitumiseen sekä teknoseuraamuksiin, mutta tutkijat ja opiskelijat esittelivät myös omia tutkimustuloksiaan kriminologian eri tutkimusalueilta pienryhmissä suomeksi tai englanniksi.

Esitelmät

Tutkimuspäivillä kuulimme esitelmiä useiden valmiiden ja tekeillä olevien tutkimusten ja kehittämishankkeiden aiheista, menetelmistä sekä keskeisistä tuloksista. Mukana oli sekä opinnäytetöitä että laajempia tutkimuksia.

Esitelmien abstrakteista tullaan tekemään kooste, joka julkaistaan näillä verkkosivuilla.

Päivien yhteydessä järjestettiin myös kaikille yhteinen iltatilaisuus 28.11. verkostoitumisen ja rennon yhdessäolon merkeissä.

Kiitos mukana olleille!

Tutustu tutkimuspäivien ohjelmaan. (pdf, 0.12 Mt)

Lisätietoja: Erikoistutkija (Rikosseuraamuslaitos) Henrik Linderborg, p. 029 56 88507, johtaja (Rikosseuraamusalan koulutuskeskus) Hannu Kiehelä, p. 029 56 65030
 
Julkaistu 13.12.2018