Rikosseuraamusalan koulutus

Seuraava haku rikosseuraamusalan tutkintokoulutukseen julkaistaan päivämäärineen myöhemmin syksyllä 2019.

Rikosseuraamusalan koulutus uudistuu kaksivaiheiseksi yhteistyössä Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa. Uudistuksen myötä aikaisempaa suuremmalla osalla rikosseuraamusalan tutkinnon opiskelijoilla on mahdollisuus erillishaun kautta jatkaa opintojaan Laurea-ammattikorkeakouluun rikosseuraamusalan sosionomitutkintoon.

Rikosseuraamusalan tutkinto pätevöittää valvonnan ja ohjauksen tehtäviin vankiloissa. Koulutuksen laajuus on 90 opintopistettä ja koulutus kestää 16 kuukautta.

Koulutus antaa opiskelijalle valmiudet rangaistusten tavoitteelliseen, turvalliseen, vaikuttavaan sekä yksilön ihmisarvoa ja -oikeuksia kunnioittavaan täytäntöönpanoon. Tutkinto koostuu perusopinnoista, ammatillisista opinnoista, opinnäytetyöstä ja valinnaisista opinnoista.

Ammatillisten opintojen osaamisalueet ovat:

  • laillisuus ja eettisyys,
  • lähityö ja kuntoutus,
  • turvallisuus ja valvonta

Tutkintokoulutus rakentuu useista lähi- ja työssäoppimisjaksoista. Lähijaksot toteutetaan Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksessa (RSKK) Vantaan Tikkurilassa. Työssäoppimista on noin 9 kuukautta ja lähijaksoja noin 7 kuukautta. Työssäoppimisjaksojen aikana opiskelija hankkii kokemusta sekä suljetuista että avoimista vankiloista oppimissuunnitelmansa mukaisesti.

Opiskelija perehtyy myös yhdyskuntaseuraamustoimistoissa tehtävään työhön.Opiskelijan mahdollisuus lähteä suorittamaan työssäoppimisjaksojaan eri paikkakunnille on edellytys tutkinnon suorittamiselle.

Ensimmäistä, orientoivaa työssäoppimisjaksoa lukuun ottamatta työssäoppimisjaksot ovat palkallisia. Lähiopetusjaksojen aikana opiskelijalla on mahdollisuus saada opintotukea.

Jatkokoulutuksella monipuolisia uramahdollisuuksia

Rikosseuraamusalan tutkinto tarjoaa opiskelijalle erillishaun kautta väylän Laurea-ammattikorkeakouluun, jossa rikosseuraamusalan opinnot voidaan laajentaa ammattikorkeakoulututkinnoksi.

Perusopintovaiheen jälkeen on erillishaku ammattikorkeakouluun, jossa opinnot jatkuvat. Laurean sosionomitutkinto kouluttaa rikosseuraamusalan ohjaus-, esimies- ja asiantuntijatehtäviin. Erillishaku toteutetaan syksyn 2019 aikana ja opinnot Laureassa alkavat tammikuussa 2020. Lue lisää jatkokoulutuksesta.

Ilmoitamme seuraavan tutkintokoulutuksen hakuajan alkamisesta myöhemmin rskk.fi sivuilla.

 
Julkaistu 31.1.2019